tirsdag den 12. marts 2013

Havens pynt

Det har stor betydning for havens udtryk og stemning, hvilke møbler, krukker og "nips",
man har.
Jeg vil gerne have en gammeldags, romantisk stemning i min have, da det er det, der passer bedst til en gammel gård-  og det er også det, jeg synes bedst om!


Klik på billedet for diasshow
Gamle patinerede blomsterkrybber og krukker er stemningsskabende. Den hvide farve på krybben passer fint til margueritterne i baggrunden. Krybbens form med de krøllede ben, giver modspil til havens rette former, som birkene i baggrunden.

 

En gammel, hvid bænk med krøllede håndtag er jo skøn at se på. Hvide møbler giver en lethed i haven og fremhæver blomster og planter. I bagrunden ses den historiske klatrerose "Myosii".Den røde bænk  står på gårdspladsen op af den hvidkalkede mur. Den danner en optimal farvekontrast til det grønne græs. Jeg kan se bænken fra mine stuevinduer.


Brug gamle lampekupler som minidrivhuse. Sten med huller bruger jeg til stearinlys
om aftenen.


Gammel støbt betonkrukke og katost "Malva sylvestris", som er vildtvoksende og i familie.  med stokrosen.Den kommer mange steder i min have. 

Fine zinkvandkander er nyttige og smukke i haven. Jeg synes godt om , at mange planter er blevet vandet med disse kander.

Jeg bruger gamle dåser til opbevaring af forskellige haveting - frø, gødning m.m
Denne smedejernsbænk står centreret midt i haven. Jeg nyder den fra mit køkkenvindue
året rundt. Jeg elsker at se på de fine, buede ben. Den gule emaljespand bruger jeg til gødning. Jeg fortrækker at bruge gamle ting istedet for plastic. Ja, og farven er jo dejlig livsbekræftende!Et smukt, gammelt sandstensfuglebad  bliver også brugt til rosenhoveder. Så sidder jeg og kigger på dem og prøver på at huske navnene på alle herlighederne.


Jeg bruger mange kasser i min have. De har ofte en skøn patina og denne her har en fin, æblegrøn farve, som kun tiden kan frembringe. Sandstenskrukker fra fyrrene har fantastiske
former og er specielt gode til husløg.
Min dag

Mine klokkeranker er blevet 5 cm. Dusksalvien er kommet op. Min nellike har fået knopper.
Pelargoniestilingerne trives fint.Jjeg har bestilt valmuefrø fra Thomson and Morgan.
Jeg har flyttet mine dahliaknolde fra den bagerste kælder til et lidt lunere sted.
Det er så koldt!