fredag den 26. juli 2013

Julidejligt

Frodigheden i juli er overvældende......


 I dette bed er der rigtig meget forskelligt. Den højeste er fennikel. Den næst højeste er kæmpeknopurt.Der er også dahlia, baldrian, chokoladeblomst, røllike, sorte petunia og en mørk engelsk rose, "Dark Lady".Knopurten såede jeg i flere år i potter indendøre. Den ville ikke spire! Jeg kom frøene i køleskab, men intet hjalp. Til sidst kastede jeg frøene ud i bedet. Det tog lang tid før jeg opdagede, at det var  fire flotte knopurt i bedet. Juhuuu!!
"Blue Cloud" er en skøn storkenæb. Jeg købte en plante for nogle år siden. Jeg har delt den til mange, så det nu danner en fin række på begge sider af en græssti. I baggrunden ses rosen "Maxima"


Pæonvalmuen har et dejligt og tæt hoved. Man får lyst til at klappe den."Leander", engelsk klatrerose skaber en fin højde i haven. Bøgen danner baggrund.


Den store dahlia i midten hedder "Jeanne dárc". Den er stor og uregerlig."Jeanne dárc" har svært ved at bære sit hoved. Men den er smuk på en charmerende måde.

10 kommentarer:

 1. Flotte blomster du viser! Ditt bilde med storkenebb og den store hvite rosen var fantastisk vakkert.
  Peonvalmuer ser ut som de har pels, ja :-)

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
 2. Dejligt frodigt ser det ud. Hvor heldigt med knopurten, at den spirede i det fri. Min er i år blevet ædt af et eller andet, et ynkeligt syn. Synd, for det er sådan en god plante til insekter.
  Storkenæbben er rigtig fin. Vælter den slet ikke ud over stien? Det kunne være man skulle kigge nærmere på den.

  SvarSlet
 3. Sikke mange skønne blomster i bedet. Der kan sagtens gemme sig noget men godt at den gule knopurt fik stukket sin blomst højt op så du fik øje på den :) Passende navn til den yndige storkenæb. Jeg glæder mig til mine forskellige storkenæb rigtigt får bredt sig. Rozanne er ihvertfald godt i gang.
  Kh Rose

  SvarSlet
 4. Hej Jette.Sikke en frodighed du viser i din have.Flot pæon valmue du har.Og din blå storkenæb har da rigtig bredt sig.
  Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
 5. Så koselig med kommentar på bloggen min, og det aller beste er at jeg oppdager din=) For en fantastisk fin hage du har=) Gleder meg til å se mer=) VIbeke

  SvarSlet
 6. Dejligt at se haven i virkeligheden.
  Lisbet

  SvarSlet
 7. Hur dejligt som helst!!! Och 'Leander' är så skön, så skön!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 8. Sån växtprakt du har i din trädgård!Ser så frodigt o somrigt ut.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 9. Hej Jette
  Skønne billeder!
  Din Blue cloud storkenæb et meget yndig. Hvornår og hvor længe blomster den?
  hilsen Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har blomstret i ca. 6-7 uger, og den blomstrer stadig.
   Hilsen Jette

   Slet