fredag den 12. april 2013

Neriebad


Når bladene bliver støvet, så skal der bades....


Jeg er glad for nerier, fordi der stod et pragteksemplar i mit barndomshjem.
Jeg købte to for et par år siden. Den ene døde, men den anden har kun fået det bedre og bedre.

Nerium oleander er en middelhavsplante, som skal have meget sol om sommeren, men stå køligt om vinteren. Min  har stået i et gæsteværelse, hvor der ca. har været 15 grader, og jeg har vandet den hver 14.dag. I naturen står den langs vandløb, hvilket viser, at den skal have fugtighed om rødderne. Jeg vander min med kogt vand eller regnvand. Jeg gøder den hver 14.dag.  Den vokser hurtigt, 30 cm om året.
Den dufter mildt og dejligt.

Elsker at få et douche!I dag har jeg flyttet min ud i drivhuset, og der står den hele sommeren og vokser og vokser.Den har rigtige mange knopper. Jeg glæder mig til at følge deres udvikling fra knop til blomst.

7 kommentarer:

 1. Sikke en flot farve blomsterne har. Kan den godt tåle at komme i drivhuset allerede nu, når den har stået ved 15 gr. vinteren over?

  SvarSlet
 2. Ja, det kan den godt. I Tyrkiet, hvor der vokser mange nerier, er det
  også meget koldt om natten og varmt om dagen.

  SvarSlet
 3. Ja den er riktig lekker. Jeg nøt den i fulle drag og mange farger i Mexico. Skjønt å se din som knopper så fint. Ha en god weekend. Nydelig blog du har. Det var kjekt å treffe på den. Jeg kommer innom igjen.

  SvarSlet
 4. Hei igjen. Din blogg er altså så fin. Jeg legger meg til som følger og setter deg på min liste over favorittblogger:)

  SvarSlet
 5. Hej Jette.Hvor er den smuk din Nerie.Har aldrig haft sådan en.......men får da helt lyst til at købe en,når jeg ser dit smukke eksemplar.
  God weekend Jette

  SvarSlet
 6. Nerien er en skøn og statelig plante. Jeg husker den fra mine ture i grækenland. Har ikke selv haft den nogle år, fordi jeg læste den var giftig for katte men smuk er den.
  Kh Rose

  SvarSlet